Ritmik Jimnastiğe Kaç Yaşında Başlanmalı?

Ritmik Jimnastik Kursu, dünyada en hızlı gelişen ve estetik açıdan rakipsiz olan tek bayan sporu olarak biliniyor. Müzik eşliğinde yapılan bu jimnastik türünde hem balenin hem de atletik kabiliyetlerin tamamı bir arada yer alıyor. Müzik ve dansa karşı yetenekli ve ilgili olan bir çocuğun ritmik jimnastik yaparak tüm vücudunu, kendi fiziksel kabiliyetleri ile kontrol altına alabiliyor. Bu hususlar göz önüne alındığında bir çocuğun yapabileceği en temel spor olarak ritmik jimnastik ön plana çıkıyor. Çocukların ritmik jimnastiğe başlama yaşı genel olarak 2 ila 5 olarak tavsiye ediliyor. Bu yaştaki çocukların vücut esnekliklerinin gelişimleri daha çabuk oluyor. Bu nedenle çocuklar yarışmacı olarak yetiştirilip yarışmalarda önemli performanslar ortaya koyabiliyor.

Ritmik Jimnastik Kursu

Ritmik Jimnastiğin Çocuğa Kazandıracağı Özellikler

Çocukların ritmik jimnastik gibi temel beden gelişimine önemli katkı sağlayan bir spor yapması, ilerleyen yaşlarda diğer spor dallarına yönelmelerine de neden oluyor. Ritmik jimnastik sayesinde çocukların vücut dengesini ve esneklik kazandıkları görülüyor. Doğru yürüme, koşma ve duruş alışkanlığı da bu jimnastiği yapan çocuklarda ön plana çıkıyor. Jimnastik esnasındaki ritim duygusu da koordinasyonun gelişmesinde aktif bir rol oynuyor. Ayrıca çocukların sahip oldukları kendi ekipmanları ile çalışmaları ve onları koruma duygusu ile kişisel sorumluluğunun gelişmesi bu jimnastik ile ortaya çıkıyor.

Ritmik Jimnastik Kursu

Ritmik Jimnastikte Başarı Ölçütü Nedir?

Ritmik jimnastik yapan kişilerin bilgilerini, esnekliklerini ve kabiliyetlerini göstermeleri, başarı için bir ölçüt oluşturmuyor. Bunlara ilave olarak ritmik jimnastikte performansı etkileyen en önemli unsur, sporcuların sahip oldukları tarz ve kendine güvenli bir görünümlerinin olmalarından oluşuyor.

Ritmik Jimnastik Kursu

Ritmik Jimnastiğe Yetenekli Olunup Olunmadığı Nasıl Anlaşılır?

Ritmik jimnastiğe karşı yetenekli olunup olunmadığı konusunda en önemli konunun esneklik olduğu ortaya çıkıyor. Bacaklarını rahat bir şekilde açıp oturan veya oturmaya çalışan, köprüler kuran ve taklalar atmaya çalışan çocukların ritmik jimnastik alanında yetenekli olduklarını gösteriyor. Bu durum anne ve babaların bir çocukta en kolay fark edebileceği beceri olarak da görülüyor. Bu aşamada anne ve babaların çocuklarını doğru bir şekilde gözlemlemeleri büyük önem taşıyor.

Ritmik Jimnastiğe Kaç Yaşında Başlanmalı?