Jimnastiğin Çocuk Gelişimine Katkısı
Jimnastiğin çocuk gelişimine katkısı ve desteğini sizler için araştırdık. Çocuklar en çok oyun oynamayı ve yarışma yapmayı sevmektedir. İşte tüm bu özellikler jimnastik sporunun içerisinde bolca bulunmaktadır.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMDE JİMNASTİK ÇALIŞMALARI
Okul öncesi dönemde jimnastik sporu uygulanan eğitimin çocukların gelecek yaşamlarını belirlemede oldukça fazla ve pozitif etkisi olmaktadır. Çocuklarda gelişime jimnastik yapanlara göre yapmayanların daha az gelişim gösterdikleri belirlenmiştir. Motorsal beceriler hareket ve gelişimi önemli ölçüde yüksek seviyeye çıkarmaktadır. Aynı zamanda jimnastik yapan çocuklar sosyal ve duygusal yaşamını olumlu etkiler. |Jimnastiğin çocuk gelişimine katkısı
ÇOCUKLARIN SOSYALLEŞMESİNDE JİMNASTİK SPORUNUN KATKISI
Çocukların sosyalleşmesine jimnastik kursu inanılmaz katkı sağlamaktadır. Okul öncesi dönem de,hangi spor olursa olsun sağlıklı bir birey yetiştirmek gerekir. En kıritik yaş 2,3,4,5,6 yaş olmaktadır. Çocukların bilişsel , sosyal, duygusal, ve fiziksel gelişimleri jimnastik sporu ile geliştirebilirsiniz.Okula başlamadan yani hazırlık dönemi olan okul öncesinde jimnastiğin katkıları içinde motor uyaranların verilmesi ve onların motor, sosyal ve bireysel gelişimlerini sağlamaktır. | Jimnastiğin çocuk gelişimine katkısı

BEDEN EĞİTİMİ PROGRAMINDA JİMNASTİĞİN ÖNEMİ
Beden eğitimi ailelerin genelde pek önem vermediği ders arasındadır. Ancak çocukların fiziği ve zihinsel aynı zamanda kassal gelişimi en fazla bu derste olmaktadır.Beden eğitimi programlarının ana okullarından başlayarak bilinçli bir planlanıp uygulanmayı okul öncesine kadar indirgenmelidir. Jimnastiğe yeterince önem verilmemesi eğitiminde büyük bir eksiklik oluşturur. Fiziksel aktivite zenginliğini çocuklara yapılan hareketler belirler.

JİMNASTİK SPORUNUN ÇOCUKLARDA MOTORSAL GELİŞİME ETKİSİ
Son yıllarda yapılan önemli araştırmalar beden üzerinde yapılan aktiviteler yani fiziksel ve psiko-sosyal alanda kazınılan davranışların günlük yaşamı olumlu etkilemesidir. Yapılan bir başka araştırma 4–6 yaşları arasındaki çocuklarda erken yaşta motorsal , sosyal ve bireysel gelişimlerini önemli ölçüde etkilediği görülmektedir.